Pomyślę, jak to zrobić.
- (18 Stron)
- « Pierwsza
- <
- 16
- 17
- 18
Nowa wersja forum Aktualizacja
Napisano 31 maj 2011 - 17:05
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 15:39
Witam
Co jest z powiadomieniami na maila ? Temat widzę poruszany już w kwietniu 2010 i do dziś nie działa, przynajmniej u mnie. Mail jest okej. Kiedyś wyskakiwał pop-up z powiadomieniem np o PW. To też nie działa.
Czy ja mam coś skopane czy po prostu te funkcjonalności nie są dostępne ?
Co jest z powiadomieniami na maila ? Temat widzę poruszany już w kwietniu 2010 i do dziś nie działa, przynajmniej u mnie. Mail jest okej. Kiedyś wyskakiwał pop-up z powiadomieniem np o PW. To też nie działa.
Czy ja mam coś skopane czy po prostu te funkcjonalności nie są dostępne ?
Moja Czeladź - Moje miejscewww.czeladz.org.pl
Czeladź w obiektywie - wydarzenia, ciekawe miejsca, inwestycje i dalekie obserwacje
http://picasaweb.goo...l/Virgo.Czeladz
Czeladź w obiektywie - wydarzenia, ciekawe miejsca, inwestycje i dalekie obserwacje
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 15:43
A które Ci konkretnie nie działają notyfikacje? Większość masz wyłączoną (np powiadomienia postów, wątków, etc).
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 16:02
Adam_Jesion, o 06 czerwiec 2011 - 15:43 , powiedział:
A które Ci konkretnie nie działają notyfikacje? Większość masz wyłączoną (np powiadomienia postów, wątków, etc).
Głównie PW ale i te dot. profilu i znajomych. Są zaznaczone.
A co do postów to celowo wyłączone.
Ani maila nie dostaję ani popup nie wyskakuje, a kiedyś wyskakiwał, dlatego pytam
Moja Czeladź - Moje miejscewww.czeladz.org.pl
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 18:09
Maile mogą niedochodzić, bo coraz więcej prowiderów masowych blokuje automatyczną korespondencję traktując ją jako spam.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 15 czerwiec 2011 - 16:18
Czy można wstawić na forum działające .swf'y? Mam na myśli coś działającego jak "lightbox" dla zwykłych obrazków.
Jest co prawda taki przycisk jak "wstaw media" ale nie dzieje się potem nic, poza wstawieniem znaczników [media] wokół linku (który do tego jest nieaktywny).
Jest co prawda taki przycisk jak "wstaw media" ale nie dzieje się potem nic, poza wstawieniem znaczników [media] wokół linku (który do tego jest nieaktywny).
Użytkownik Marek_N edytował ten post 15 czerwiec 2011 - 16:31
Taurus 270 + platforma | SW 80/400 2" + AZ4 | 20T5 | 13T6 | 8E | ES 4.7 | Lumicon UHC, OIII | AstroTrac TT320X-AG
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 lipiec 2011 - 14:26
Czy jest możliwośc by zrobic tak aby w GALERII ASTROFOTOGRAFII wstawic miniaturki przy TEMACIE.
Np:
Tematy wielozdjęciowe np. JOWISZ, SATURN itp. -ostatnio dodane zdjęcie.
Pojedyńcze tematy - pierwsze zdjecie autora.
Nie zawsze jest się w stanie zapamiętac tematu z daną fotografią, a wiadomo, wielu z nas jest wzrokowcami i łatwiej by się szukało.
Przykładowy obrazekw załączniku:
Może się przyda sugestia
Np:
Tematy wielozdjęciowe np. JOWISZ, SATURN itp. -ostatnio dodane zdjęcie.
Pojedyńcze tematy - pierwsze zdjecie autora.
Nie zawsze jest się w stanie zapamiętac tematu z daną fotografią, a wiadomo, wielu z nas jest wzrokowcami i łatwiej by się szukało.
Przykładowy obrazekw załączniku:
Może się przyda sugestia
Użytkownik mago83 edytował ten post 12 lipiec 2011 - 14:32
CG5GT, SW150/750+MPCC, TS 60/228+TouCam840, EOS1100D, BaaderUHC-S2", BaaderHyperion 21mm, Lidletka
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 lipiec 2011 - 15:27
Już tak mieliśmy i częściowo to przywróciliśmy na głównej stronie (pojawiają się miniaturki przy tematach astrofoto). W działach fotograficznych też przywrócimy tę funkcjonalność, ale pewnie dopiero po upgradzie na najnowszy silnik. Upgrade będzie prawdopodobnie do końca sierpnia.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 lipiec 2011 - 19:38
Witam,
Forum po aktualizacji bardzo mi się podoba. Dziwi mnie tylko jedna rzecz a mianowicie dlaczego w zakładce "Wiadomości" oprócz newsów ze świata astronomii znajdują się zdjęcia, które to powinny znajdować się w "Galerii Astrofotografii". Tak mamy wymieszane newsy wraz ze zdjęciami co w moich oczach powoduje bałagan.Chcąc przeglądać wiadomości muszę mijać kolejne to zdjęcia , których jest więcej jak newsów. Czy po prostu zdjęcia użytkowników tego forum są promowane w miejscu przeznaczonym na wiadomości?? Nie powiem zdjęcia są piękne i zachwycające. W związku z tym moja sugestia jest taka: niech w "Wiadomościach" znajdują się newsy i aktualne wydarzenia ze świata astronomii a zdjęcia w galerii.
Pozdrawiam Jakub M.
Forum po aktualizacji bardzo mi się podoba. Dziwi mnie tylko jedna rzecz a mianowicie dlaczego w zakładce "Wiadomości" oprócz newsów ze świata astronomii znajdują się zdjęcia, które to powinny znajdować się w "Galerii Astrofotografii". Tak mamy wymieszane newsy wraz ze zdjęciami co w moich oczach powoduje bałagan.Chcąc przeglądać wiadomości muszę mijać kolejne to zdjęcia , których jest więcej jak newsów. Czy po prostu zdjęcia użytkowników tego forum są promowane w miejscu przeznaczonym na wiadomości?? Nie powiem zdjęcia są piękne i zachwycające. W związku z tym moja sugestia jest taka: niech w "Wiadomościach" znajdują się newsy i aktualne wydarzenia ze świata astronomii a zdjęcia w galerii.
Pozdrawiam Jakub M.
Synta 8" Dobson, Super 10mm i 25mm, TMB Planetary II 6mm,
filtry planetarne Celestron zestaw nr 3, Canon 500D + KIT
filtry planetarne Celestron zestaw nr 3, Canon 500D + KIT
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 lipiec 2011 - 20:58
To pozostałość z czasów osobnych serwisów (Astropolis / Astro-Forum.org). Zdecydowanie zniknie.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 07 sierpień 2011 - 16:17
Mam problemy z oglądaniem forum w Operze. Strony działów, profile użytkowników i niektóre wątki wyświetlają się jako puste strony. W praktyce mogę przeglądać tylko ostatnie tematy. Testowałem w FireFoxie i wygląda wszystko ok.
Coś nie tak z Operą, z ustawieniami, czy z forum?
Lubisz ten post
0
0
Napisano 07 sierpień 2011 - 16:41
Michał na urlopie. Wraca za tydzień. Wtedy sprawdzi.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 07 sierpień 2011 - 19:05
dobsonme, o 07 sierpień 2011 - 16:17 , powiedział:
Mam problemy z oglądaniem forum w Operze. Strony działów, profile użytkowników i niektóre wątki wyświetlają się jako puste strony. W praktyce mogę przeglądać tylko ostatnie tematy. Testowałem w FireFoxie i wygląda wszystko ok.
Zgadza się. U mnie na Operze to samo.
Chrzanów 50° 08' N 19° 24' E
niutonik 114/500, maczek 127/1500, equinoksik 80/500
niutonik 114/500, maczek 127/1500, equinoksik 80/500
Lubisz ten post
0
0
Napisano 10 sierpień 2011 - 21:02
linki z forum z ramki "Astropolis.pl - ranking wiadomości" nie działają bo odwołują się do starych adresow astropolis.pl zamiast news.astropolis.pl
Miejsca do oglądania ciemnego nieba w Google Maps - przyłącz sie do tworzenia Mapy!
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 październik 2011 - 22:57
czy w projekcie jest (było/będzie?) stworzenie biblioteki astrofotek wg Obiektu/Sprzętu? Wiem, że jest wyszukiwarka i samemu można z odrobiną wysiłku znaleźć dany obiekt i jego historię fotografowania przez użytkowników AF/AP, ale wydaje mi się, że taki bajer byłby naprawdę pomocny przy porównywaniu swojej fotki do innych, jak również byłoby super narzędziem edukacyjnym dla początkujących, którzy chcą się dowiedzieć co osiągną danym sprzętem
pozdrawiam, Adam
EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
Skywatcher Field Flattener
Opticron Aspheric WA ZWCF GA 8x40
APT
EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
APT
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 październik 2011 - 23:33
hmmm... jest cos takiegoAstroExpo.pl
tu np. przykład wyszukiwania dla Plejad
http://astroexpo.pl/...oto&func=search
nie wiem czy jest powiązane z naszym forum, ale czyta tak...
tu np. przykład wyszukiwania dla Plejad
http://astroexpo.pl/...oto&func=search
nie wiem czy jest powiązane z naszym forum, ale czyta tak...
Użytkownik Mat edytował ten post 12 październik 2011 - 23:34
Lubisz ten post
0
0
Napisano 13 październik 2011 - 23:27
wiem że jest Astro Expo, ale AP ma pewnie o wiele większą ilość fotek od nich. Dzisiaj jednak jak popatrzyłem ile jest tych stron z astrofotografią na naszym forum, to jednak uzmysłowiłem sobie ogrom pracy jaki musiałby być w to włożony
pozdrawiam, Adam
EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
APT
EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
APT
Lubisz ten post
0
0
Napisano 18 listopad 2011 - 16:23
Otwierając przed chwilką forum w firefoxie wyskoczył mi na dole strony pasek z narzędziami. Mnie osobiście podoba się takie rozwiązanie - szczególnie gierki - o i czat się znalazł - trzeba tylko przetestować jak działa
Użytkownik simarik edytował ten post 18 listopad 2011 - 16:25
Lubisz ten post
0
0
Napisano 18 listopad 2011 - 16:25
Wdrażamy właśnie system komunikacyjny dla Astropolis. Proszę o cierpliwość. Dzisiaj do wieczora powinien już w pełni funkcjonować.
Lubisz ten post
+3
+3
Napisano 18 listopad 2011 - 16:35
uff, a już myślałem, że forum złapało jakiegoś virusa
ML8300, 80ED, EQ6, SC8, C8-N, obserwatorium AstropolisProjekt Celestia
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
- (18 Stron)
- « Pierwsza