Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Jaki kompakcik? - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jaki kompakcik? Oceń temat: -----

Użytkownik jest niedostępny   zysix 

• Astro-Forum.org
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis
No więc postanowiłem zwrócić się z pytaniem do znawców o to jaki aparat kupić. Zacznę od tego, że od dawna posiadałem Canona A410 i byłem bardzo zadowolony z jakości zdjęć i nie tylko. Potrzebowałem aparatu, który na automacie robił dobre zdjęcia w dzień i w nocy z lampą, mieścił się w kieszeni i jak przyszła ochota to można było się nim pobawić na opcjach manualnych. Najchętniej wróciłbym do A410 albo jakiejś nowszej wersji podobnego aparatu. Z tego co wyczytałem ta seria kończy się na A610 i im wyżej tym gorzej. Na aparat mogę przeznaczyć z 700 zł. W skrócie chcę aby mieścił się w kieszeni, robił ładne fotki w dzień, dobre fotki na imprezach ( z lampą ) , no i jeżeli chodzi o opcje manualne to nie gorsze niż w starym A410...

Jaki macie propozycje?

pozdrawiam
zysix
Oczy.

pozdrawiam zysix
0

Użytkownik jest niedostępny   Limax7 

• Astro-Forum.org
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz blog
  • Grupa: Społeczność Astropolis
Miałem A610 i uważam że to bardzo dobry kompakt. Teraz mam A460 i jestem mocno rozczarowany jakością zdjęć.
Ja na Twoim miejscu poszukałbym czegoś na 4 paluszki/akumulatorki AA bo szybkość ładowania lampy jest znacznie szybsza od 2xAA "paluszkowców"

Gdybym miał teraz kupić to z używanych A640 lub A630 a z nowych ... hmm nie mam pojęcia... są jakieś na 4xAA ?

Poszperaj w http://www.dpreview.com
Pozdrawiam, Adam Hurcewicz
Nikon D40x, Uniwersał 150/900, lorneta 20x80

Białystok +53°07'09.68" N, +23°08'15.25" E, Alt=164m
Blog http://limax7.blogspot.com
0

Użytkownik jest niedostępny   dark1 

• Nowy użytkownik
  • Pip
  • Grupa: Nowy
4XAA, MIEŚCI SIĘ W KIESZENI, ŁATWY W OBSŁUDZE, FAJNE MANUALNE FUNKCJE, A przy tym matryca 12MPix tylko że 3mm/3mm. czyli osławione kompakty. ZA 700zł możesz mieć 350tkę Canona. Choć to większy aparat to jednak kilka fotek i nie zamienisz go na kompakcik. :szczerbaty:
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1