Od wczoraj nie mogę obejrzeć powiększenia żadnego obrazu dołączonego do postu jako załącznik. W postach wyświetlają się poprawnie miniaturki, a po kliknięciu wyskakuje puste okno powiększenia, które ładuje obraz "w nieskończoność".
Czy problem dotyczy całego forum, czy tylko mnie to dotknęło?
Sprawdzałem w 5 przeglądarkach (FF, IE, Chrome, Safari, Opera) - wszędzie to samo.
Strona 1 z 1
Nie ładują się powiększenia obrazów załączonych do postów.
Napisano 08 październik 2010 - 08:50
mam to samo - ff
10x50, 20x70, SW200/1200 DobsGoTo, siakieś śkiełki, nasadzacz dwugałkowy CZJ
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...
...zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy -z knajpy- gondolą...
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...
...zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy -z knajpy- gondolą...
Lubisz ten post
0
0
Napisano 08 październik 2010 - 10:02
Napisano 06 czerwiec 2011 - 15:55
Może to nie odpowiedni temat, jeśli tak to proszę o przeniesienie, ale mam pytanie - czy nikt do tej pory nie przekonał się do tego aby wprowadzić dopasowujący się do wielkości okna (ekranu) podgląd załączonych plików ? Niektórzy nigdy nie nauczą się aby zmniejszać zdjęcia i bez dodatkowych pluginów (np FireGesture) pozwalających otworzyć sobie plik w nowym oknie (lub karcie) jest raczej ciężko ogarnąć podgląd kilku lub nawet kilkunastomegapixelowego zdjęcia.
Cel:
klikam w miniaturkę załącznika - otwiera się jego podgląd ale dopasowany do ekranu z możliwością kliknięcia jakiegoś przycisku "Powiększ". Takie lightboxy są już wszędzie.
Cel:
klikam w miniaturkę załącznika - otwiera się jego podgląd ale dopasowany do ekranu z możliwością kliknięcia jakiegoś przycisku "Powiększ". Takie lightboxy są już wszędzie.
Moja Czeladź - Moje miejscewww.czeladz.org.pl
Czeladź w obiektywie - wydarzenia, ciekawe miejsca, inwestycje i dalekie obserwacje
http://picasaweb.goo...l/Virgo.Czeladz
Czeladź w obiektywie - wydarzenia, ciekawe miejsca, inwestycje i dalekie obserwacje
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 20:38
popieram propozycję, chociaż nie jest aż tak taki dramat a tylko niewielka niewygodna, do wygodnego obejrzenia takiego dużego zdjęcia nie trzeba żadnych pluginów, wystarczy prawy przycisk "otwórz w nowym oknie"
Miejsca do oglądania ciemnego nieba w Google Maps - przyłącz sie do tworzenia Mapy!
Lubisz ten post
0
0
Napisano 06 czerwiec 2011 - 21:27
Ja osobiście nie lubię takiej automatycznej funkcjonalności, szczególnie w astrofotografii, gdzie gapię się 1:1. Ale jeżeli bardzo Wam zależy, to mogę wrzucić to na road map programistyczny, choć są (jak zawsze) większe priorytety.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 07 czerwiec 2011 - 01:07
szuu, o 06 czerwiec 2011 - 20:38 , powiedział:
do wygodnego obejrzenia takiego dużego zdjęcia nie trzeba żadnych pluginów, wystarczy prawy przycisk "otwórz w nowym oknie"
PPM w FF przynajmniej bezpośrednio otwiera oryginalny rozmiar - nie można sobie otworzyć w nowym oknie.
Moja Czeladź - Moje miejscewww.czeladz.org.pl
Lubisz ten post
0
0
Napisano 07 czerwiec 2011 - 02:20
vrg, o 07 czerwiec 2011 - 01:07 , powiedział:
PPM w FF przynajmniej bezpośrednio otwiera oryginalny rozmiar - nie można sobie otworzyć w nowym oknie.
hehe, faktycznie!
normalnie używam chrome, który tak nie robi.
ale jezeli w ff nacisnę prawy i przytrzymam aż pojawi sie menu to moge z niego wybrać co chcę i juz lightbox sie nie pojawia. tylko "szybki klik prawym" wywołuje niechcianą funkcję. może u ciebie też?
kolejny sposób dobrego otwarcia obrazka: drag&drop miniatury do drugiego okienka przegladarki
Miejsca do oglądania ciemnego nieba w Google Maps - przyłącz sie do tworzenia Mapy!
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry