Nie sądzę aby z Kamiennikiem sprawa była przegrana, zdjęcie które przedstawiam jakością nie powala ale to co najważniejsze widać- zalesienie nie jest całkowite. Myślę, że jednak jest cień szans na Jeseniki zwłaszcza z połowy grzbietu.
Most Wanted 2011 Najlepsze miejscówki do ustrzelenia dalekich widoków
Napisano 12 marzec 2011 - 16:30
merti, o 15 grudzień 2010 - 20:46 , powiedział:
Kuba, ale to Most Wanted dalekich obserwacji więc symulacja jak najbardziej na miejscu, może kiedyś ktoś wejdzie na wieżę jak Spiderman 
Ja za to chciał bym zanegować najdalszą możliwą obserwację Tatr z nizin czyli PO Salomin. Najdalsza plama z HWT wskazuje na ten punkt pod krzyżykiem więc jeśli ktoś by chciał zdobyć niezdobyte to chyba potrzebna by była niezła wycinka lasu. Dlatego pytanie do ludzi z tych okolic: Czy mogą potwierdzić istnienie tego lasu, czy jest gęsty i choć odrobinę odsłania horyzont płd...
Ja za to chciał bym zanegować najdalszą możliwą obserwację Tatr z nizin czyli PO Salomin. Najdalsza plama z HWT wskazuje na ten punkt pod krzyżykiem więc jeśli ktoś by chciał zdobyć niezdobyte to chyba potrzebna by była niezła wycinka lasu. Dlatego pytanie do ludzi z tych okolic: Czy mogą potwierdzić istnienie tego lasu, czy jest gęsty i choć odrobinę odsłania horyzont płd...
Dziś byłem na zwiadzie w tym lesie i jak już kiedyś wspomniałem jest tam wieża pożarowa-wysokość około 35-40m. Znajduje się, akurat w dogodnym miejscu i wystaje znacząco ponad las. Zdjęcia wieży są na GE-Panoramio.
Taurus 20"
16" LB do sprzedania
TVN31 TVE13
16" LB do sprzedania
TVN31 TVE13
Lubisz ten post
0
0
Napisano 13 marzec 2011 - 12:11
Mario33, o 12 marzec 2011 - 16:30 , powiedział:
Dziś byłem na zwiadzie w tym lesie i jak już kiedyś wspomniałem jest tam wieża pożarowa-wysokość około 35-40m. Znajduje się, akurat w dogodnym miejscu i wystaje znacząco ponad las. Zdjęcia wieży są na GE-Panoramio.
Czy drabina w tej wieży jest od ziemi?
Wg map topograficznych, wieża stoi na wzniesieniu na wysokości 270 m n.p.m. Dodając do tego wysokość samej wieży mamy jakieś 300 m. Od niej w kierunku południowym i południowo-zachodnim jest spore obniżenie terenu, więc gdyby drabina była od ziemi...
Obok Salomina jest Józefów. Druga między nimi biegnie przez wzniesienie 262 m n.p.m. Chyba nic nie zasłania widoku na Tatry z tego miejsca. Przynajmniej tak wynika z map, oraz tego zdjęcia
Użytkownik voytasosuch edytował ten post 13 marzec 2011 - 12:13
Lubisz ten post
0
0
Napisano 13 marzec 2011 - 12:24
voytasosuch, o 13 marzec 2011 - 12:11 , powiedział:
Czy drabina w tej wieży jest od ziemi?
Wg map topograficznych, wieża stoi na wzniesieniu na wysokości 270 m n.p.m. Dodając do tego wysokość samej wieży mamy jakieś 300 m. Od niej w kierunku południowym i południowo-zachodnim jest spore obniżenie terenu, więc gdyby drabina była od ziemi...
Obok Salomina jest Józefów. Druga między nimi biegnie przez wzniesienie 262 m n.p.m. Chyba nic nie zasłania widoku na Tatry z tego miejsca. Przynajmniej tak wynika z map, oraz tego zdjęcia
http://www.panoramio.../photo/39484482
Nie ma pierwszych trzech szczebi, ale to nie robi problemu, bo na górę można się dostać. Jedynie co, to widnieje tam tak tabliczka
To zdjęcie jest właśnie z drogi i tam nic widoku nie zasłania.
Taurus 20"
16" LB do sprzedania
TVN31 TVE13
16" LB do sprzedania
TVN31 TVE13
Lubisz ten post
0
0
Zaloguj się

Do góry