Witam
Proszę Admina o zmianę nazwy na nowy78.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Zmiana nazwy konta
Napisano 12 sierpień 2011 - 19:51
Prawdopodobnie nie wszycy wiemy jak działa obecnie silnik astropolis w kwestii nadawania nazw gościom.
A szkoda.
Otóż ze zdziwieniem zauważyłem, że gość może nie wpisać żadnej nazwy i wtedy wlatuje jako guest_guest
Moim zadniem jest to rozwiązanie mylące innych forumowiczów bo wydaje się wtedy , że wszystkie takie posty pisała ta sama osoba.
Przykład. W wątku korbon versus aluminium produkował sie ktos tego typu w sposób nieco zaczepny.
Dzisiaj zapewne ktoś inny poprosił mnie o ograniczenie pisaniny w M31 i niestety wygladało to na kolejny atak owej osoby.
Poniekąd niesprawiedliwie dla owej osoby (która być może atakuje tylko "karbon itp")
Przez pomyłke może zatem taki gość narazic sie na odpowiedź "w duchu" którego akurat nie wywołał.
Może za ostrym duchu
A szkoda.
Otóż ze zdziwieniem zauważyłem, że gość może nie wpisać żadnej nazwy i wtedy wlatuje jako guest_guest
Moim zadniem jest to rozwiązanie mylące innych forumowiczów bo wydaje się wtedy , że wszystkie takie posty pisała ta sama osoba.
Przykład. W wątku korbon versus aluminium produkował sie ktos tego typu w sposób nieco zaczepny.
Dzisiaj zapewne ktoś inny poprosił mnie o ograniczenie pisaniny w M31 i niestety wygladało to na kolejny atak owej osoby.
Poniekąd niesprawiedliwie dla owej osoby (która być może atakuje tylko "karbon itp")
Przez pomyłke może zatem taki gość narazic sie na odpowiedź "w duchu" którego akurat nie wywołał.
Użytkownik ekolog edytował ten post 13 sierpień 2011 - 00:19
z 1szym teleskopem kup LATARKĘ DIODOWĄ CZERWONĄ!
WSZYSTKIE WSZECHŚWIATY SĄ WIECZNE
Doświadczenie z małymi refraktorami synty i newtonikiem FirstScope IYA 76.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 sierpień 2011 - 20:26
Przepraszam ale nie do tego zmierzałem.
Chciałem zasugerować, żeby interface wymagał od osoby piszacej post wpisanie sensownej nazwy. To znaczy - na przykład
Składajacej się wyłącznie z liter. Co najmniej sześciu lub siedmu. Żeby goście znacząco różnili się od siebie.
Pozdrawiam
Chciałem zasugerować, żeby interface wymagał od osoby piszacej post wpisanie sensownej nazwy. To znaczy - na przykład
Składajacej się wyłącznie z liter. Co najmniej sześciu lub siedmu. Żeby goście znacząco różnili się od siebie.
Pozdrawiam
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 sierpień 2011 - 20:42
wymagania powiedziałbym "nie ekologiczne" 
sorki, że się wtrącam, ale o ile się orientuję, to skrypt w jakim napisane jest forum może mieć też pewne zmienne zaszyte bardziej na sztywno i robicie tylko dodatkową i może nie potrzebną robotę dla tutejszych informatyków, a jak wiadomo, każde modyfikacje prowadzą tylko do późniejszego testowania, zawieszeń systemu i innych nie przewidzianych niestabilności.
Cały trud powinien być skupiony na polepszeniu pozycjonowania uważam, lub błogim odpoczynku z uwagi na okres lata
sorki, że się wtrącam, ale o ile się orientuję, to skrypt w jakim napisane jest forum może mieć też pewne zmienne zaszyte bardziej na sztywno i robicie tylko dodatkową i może nie potrzebną robotę dla tutejszych informatyków, a jak wiadomo, każde modyfikacje prowadzą tylko do późniejszego testowania, zawieszeń systemu i innych nie przewidzianych niestabilności.
Cały trud powinien być skupiony na polepszeniu pozycjonowania uważam, lub błogim odpoczynku z uwagi na okres lata
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 sierpień 2011 - 21:31
Danie możliwości pisania niezalogowanym wynikało z dobrych intencji i długiego okresu spokoju na AP. Niestety - ostatnio sytuacja zaczęła się "zagęszcza" więc trzeba będzie wrócić do lekkich obostrzeń.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 12 sierpień 2011 - 21:46
bardzo bym nie chciał, żeby do takich obostrzeń doszło po moim "wybryku" dziś w M31. Może jednak przespijmy się z tym wszyscy. Ja generalnie uważam, że na ataki (gości) nalezy odpowiadac żelaznym spokojem lub ignorowaniem lub punktowaniem! No dziś dałem się sprowokować (jak widać raz na 2 lata mam serce).
Tak że poki co nie obostrzajmy tylko ....
spokojnie punktujmy
Pozdrawiam
p.s.
no ale minimum 6 liter (i tylko liter) to może nie takie trudne?
Tak że poki co nie obostrzajmy tylko ....
spokojnie punktujmy
Pozdrawiam
p.s.
no ale minimum 6 liter (i tylko liter) to może nie takie trudne?
Użytkownik ekolog edytował ten post 12 sierpień 2011 - 21:48
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry