Proszę go naprawić a przy okazji - bo może działa pod innymi przeglądarkami!!! Proszę Moderatora/Admina o zmianę mojego tytułu:
"Trzęsienie jonosfery - ..." na krótszy: "Trzęsienie jonosfery - zagadkowe dane"
co do zaleceń to chce sie tu podzielic informacją, że (jak newsujecie to trzeba pisać zwięzłe, krótkie tytuły żeby mieściły się w RSS (cokolwiek to znaczy
czy ktoś wie ile maksymalnie literek zalecane?
i jakich znaków unikać w tytule (np cudzysłowów)?
Bardzo nieśmialo sforumuuję tu moja prośbę raczej niz zalecenie. Newsy z fotografiami.
Prosze o wpisywanie choć dwóch zdanek.
Czym jest sfotografowoany obiekt. Oraz chociaż z jedną jego cechę. Np spośród: długość w latach świelnych, wiek (bywaja sensacyjne informacje), odległość do nas, co tam sie dzieje/stało, itp
Z jeszcze większa przyjemnością będe je czytał, oglądał itp.
Natomiast (w odniesienu do newsów wiadmościowych) moja osobista prośba o zamieszczanie najważniejszych tez lub puent linkowanego artykułu - to już bardzo nieśmiała
Pozdrawiam
p.s.
przy okazji zachęcam wszystkich
do doadawania newsów wiadomościowych - odwagi -poprę! Komputer(a raczej system Astropilis)
sam dużo generuje pomocnie! Po wklejeniu linka w pole co się pojawi.
Z mojej praktyki wynika że łatwiej idzie to pod Mozillą Firefox (ale nie upieram sią przy tym firefoxie ot jakby ktos miał pod IE problemy to niech się nie zdziwi lecz zaFireFoxuje)
Użytkownik ekolog edytował ten post 07 marzec 2011 - 16:10
Zaloguj się

Do góry