Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Co jedzą astronauci w kosmosie? - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Co jedzą astronauci w kosmosie? Oceń temat: -----

Użytkownik jest niedostępny   stefanio 

• Nowy użytkownik
  • Pip
  • Grupa: Nowy
hej wszystkim
od razu mówię, że jestem nowy i że jak założyłem temat nie w tym dziale to proszę o łagodny wymiar kary :D

Astronautyką interesuję się od dosyć niedawna i zaczęło mnie interesować jak astronauci żyją w kosmosie jak się odżywiają, jak śpią, w jaki sposób spędzają wolny czas.

Totalnie przypadkiem natknąłem się na produkt w sklepie z gadżetami o niebywale chwytliwej nazwie "jedzenie astronautów" i zainteresowało mnie czy astronauci faktycznie coś takiego jedzą? Truskawki.. ?

Mowa o czymś takim: http://www.2future.p...nie_astronautow
Czy takie jedzenie faktycznie jedzą astronauci? W sensie pozbawione wody, czy to taka ściema? "Wiadomo że nie odżywiają się samymi truskawkami, ale jeśli nawet to dlaczego jedzenie jest suche?
Ktoś z was może zgłębiał ten temat? Jeśli tak, chętnie wysłucham waszego zdania na ten temat.
0

Użytkownik jest niedostępny   kanarkusmaximus 

• Astrohultaj
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis
Astronauci mają bardzo różną dietę. W tym i owoce, ciastka, placki czy osobiste ulubione potrawy. Jedna astronautka z wasabi poleciała raz na ISS!
Więcej informacji znajdziesz tutaj:
http://spaceflight.n...food/index.html
Postaw mi horoskop, prosze! / Picuś glancuś to ja. / Kto bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamulcem. / Fan Bródstocka. / Bynajmniej nie kanarkusmarksistus! / Tak, to ja zjadłem szarlotkę! / Cwaniak ewolucyjny. / Kim jest kanarkusminimus? (edit - ta zagadka została wyjaśniona) / Moje alter ego w sieci się nawaliło. / 'Kanarkus też? A jednak... mówiłem...' - czyli jestem be. / O nic nie pytajcie - ja nic z tego wszystkiego i tak nie kumam. / Nie można mi ufać, ponieważ są we mnie rodzinne geny adwokackie. / Lansuję się na dobrego wujka. / Jestem pozbawiony kręgosłupa moralnego, a mój spaczony umysł wychowały media. /
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1