exo, a prefix pochodzący z Antycznej Greki ἔξω, określający "coś spoza".
I tym oto sposobem przedstawiamy Wam nazwę, którą pokochaliśmy prawie od pierwszego wejrzenia. Nie powstałaby bez Waszej pomocy, a konkretnie dwóch kreatywnych osób.
Pewnego wieczora na Facebook'u Piotr Biernawski wrzucił mi ideę wykorzystania znaku nieskończoności. O dziwo, nikt wcześniej nie eksploatował tego zdawałoby się popularnego znaku w sektorze sprzętu astronomicznego. Pomysł bardzo fajny, ale młoda marka nie może sobie pozwolić na "nieposiadanie" nazwy. To nie Apple, sam znaczek nie wystarczy. Potem stał się cud.
Na Astropolis.pl Lampka wrzucił dwie magiczne literki - XO (popularny akronim eXtraordinary). W naszych głowach te literki zagrały coś zupełnie innego - EXO (exoplanets). Podszedłem do tablicy i namalowałem znak. W tej sekundzie uświadomiłem sobie, że da się to wpisać w znak nieskończoności, który tak bardzo nam się wcześniej podobał.
Egzoplanety są dla nas bardzo dobrym symbolem i skojarzeniem. To nowe niezdobyte jeszcze światy. Coś, co porusza naszą wyobraźnię do granic możliwości. Tak postrzegamy swoje marzenia o nowej marce, pod której znakiem upłyną dla nas najbliższe lata.
extraordinary, exoplanet, exooooooooooo
W sprawie formalności skontaktujemy się z każdym osobiście. Dziękuję wszystkim za udział w akcji, która pobiła wszystkie rekordy (ponad 10 tysięcy ludzi weszło w wątek, padły tysiące propozycji nazw!). Jesteście wielcy!!! Zabawa była przednia.
A teraz do roboty
---
Dla tych, którzy nie wiedzą, o co chodzi - wątek konkursowy: http://astropolis.pl...rki-teleskopow/
Zaloguj się

Do góry