Witam posiadam statyw eq5 wraz ze standardowymi silniczkami i kontrolerem i pewnego dnia podłączyłem odwrotnie przewody od akumulatorka i spaliło kontroler. Od forumowicza astropolis zakupiłem kontroler od eq3 z przerobioną wtyczką tak aby pasowała do krokowego EQ5 po podłączeniu całości niby wszystko jest ok lecz przy próbie robienia zdjęć byle jakim obiektom np M31 gwiazdy wychodzą pojechane przy kontrolerze od eq5 nie było tego lunetke mam zjustowaną montaż wypoziomowany nie wiem co jest czy może być tak że kontroler od eq3 daje inny sygnał (inne obroty) niż kontroler od eq5 proszę o pomoc.
Strona 1 z 1
kontroler EQ3 a EQ5
Napisano 08 grudzień 2011 - 16:26
Osobiście miałem EQ5 niestety nie miałem EQ3 ale podejrzewam że EQ3 ma inne silniki przez co kontroler od niego nie będzie pasował do EQ5. Jeśli masz jeszcze ten uszkodzony kontroler EQ5 to przyślij go do mnie postaram się go naprawić.
Canon 40D, WO MEGREZ 110ED, WO 2,5x Barlow APO 2'', LOSMANDY GM-8, WO kątówka 2'', 32mm ORION Q70 2'', 26mm MEADE QX 2'', 8mm UWA 1,25'', Philips SPC900NC mod, MEADE LPI, Baader UHC-S, Baader Solar Continuum, TAIR-3-PhS 4,5/300, HELIOS 2/58, JUPITER 37A, VELBON Shepra 600R, MEADE OAG, Guiding na bazie FT245R, DOBSON SEBUCHODONOZAUR 12,8''
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry