Strona 1 z 1
Spotkanie Księżyca i Merkurym Data 23.12 czyli spotkanie Księżyca z Merkurym
Napisano 22 grudzień 2011 - 22:12
Witam. Jutro rano o świcie piękne zjawisko się zapowiada, czyli spotkanie Księżyca z Merkurym. Merkury jest zawsze nieosiągalna podczas obserwacji gdy blask Słońca zasłania tą Planetę. Najlepiej obserwować to zjawisko tuż przed wschodem Słońca
Liczyłbym na ciekawe fotki z waszej strony o ile wam miłośnicy astronomii dopisze pogoda
Pozdrawiam
Lubisz ten post
0
0
Napisano 22 grudzień 2011 - 23:05
astrodamian27, o 22 grudzień 2011 - 22:12 , powiedział:
Witam. Jutro rano o świcie piękne zjawisko się zapowiada, czyli spotkanie Księżyca z Merkurym. Merkury jest zawsze nieosiągalna podczas obserwacji gdy blask Słońca zasłania tą Planetę. Najlepiej obserwować to zjawisko tuż przed wschodem Słońca
Liczyłbym na ciekawe fotki z waszej strony o ile wam miłośnicy astronomii dopisze pogoda
Pozdrawiam
nie dopisze pogoda...
Lubisz ten post
0
0
Napisano 23 grudzień 2011 - 13:24
astrodamian27, o 22 grudzień 2011 - 22:12 , powiedział:
Pozdrawiam
Chyba ciut za późno się wybrałem,bo ok 7 rano i dosyć jasno już było,ale udało się cyknąć parę fotek.
W pośpiechu zapomniałem obiektywu z ogniskową 250,więc tylko kitowy 18-55 miałem.
Poniżej pełna klatka i crop.
Okolice Skały <Małopolska>
Lubisz ten post
+9
+9
Napisano 23 grudzień 2011 - 13:36
Obserwowałem to zjawisko ok 6:30 jadąc dzisiaj do pracy. Świetnie to wyglądało na żywo.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 23 grudzień 2011 - 19:47
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry