Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Wężyk spustowy - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wężyk spustowy Astrofoto- wielokrotne naświetlanie. Oceń temat: -----

Użytkownik jest niedostępny   Mitek 

• Społeczność AP
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: społeczność AF
http://allegro.pl/el...1971831051.html

Nada się to do wielokrotnych długo-czasowych ekspozycji, przydatnych w astrofoto?

Miał ktoś do czynienia z konkretnie tym modelem?
0

Użytkownik jest niedostępny   JaLe 

• I love ISC
  • Grupa: Społeczność Astropolis

Zobacz postMitek, o 26 grudzień 2011 - 16:04 , powiedział:

http://allegro.pl/el...1971831051.html

Nada się to do wielokrotnych długo-czasowych ekspozycji, przydatnych w astrofoto?

Miał ktoś do czynienia z konkretnie tym modelem?

Tak, będzie odpowiedni, ale nie do wszytkich modeli.

Do 350D np. wybrałbym ten: http://allegro.pl/we...2009667501.html

Użytkownik JaLe edytował ten post 26 grudzień 2011 - 16:38

0

Użytkownik jest niedostępny   karpies 

• Astro-Forum.org
  • PipPip
Do 300d używam poniższego i sprawdza mi się doskonale. Twojego nie próbowałem:
http://allegro.pl/pi...2056668522.html
0

• I love ISC

Zobacz postkarpies, o 26 styczeń 2012 - 12:27 , powiedział:

Do 300d używam poniższego i sprawdza mi się doskonale. Twojego nie próbowałem:
http://allegro.pl/pi...2056668522.html

Hm, to przecież podróbka oryginału Canona czyli pirat !!!

0

• Astro-Forum.org
  • PipPip

Zobacz postJaLe, o 26 styczeń 2012 - 13:15 , powiedział:

Hm, to przecież podróbka oryginału Canona czyli pirat !!!

:-) No to trzeba zamknąć allegro :-)

Przyznam, że nie dostrzegam podobieństwa do oryginału Canona, ale sprzeciw dla ACTA usprawiedliwia wszystko. Skasowałeś mnie jak Hołdysa :-)
0

• I love ISC

Zobacz postkarpies, o 26 styczeń 2012 - 13:36 , powiedział:

:-) No to trzeba zamknąć allegro :-)

Przyznam, że nie dostrzegam podobieństwa do oryginału Canona, ale sprzeciw dla ACTA usprawiedliwia wszystko. Skasowałeś mnie jak Hołdysa :-)

Dla mnie podobieństwo jest ewidentne ;)

PO prostu każdy kij ma dwa końce - wiedziałeś o tym ? :)

Pomyśl co może zrobić sprawny prawnik korporacji z takim wężykiem spustowym, możesz okazać się np tajnym współpracownikiem organizacji które za pomocą nie oryginalnego wężyka spustowego dopuszcza się efektu motyla.

Po co niby, a no zróbmy taką pokazówkę, by zastraszyć innych . Paranoja ? Założę się że za jakiś czas pokażą się w naszej prasie i internecie nie takie kwiatki ;)

Krowy nie dają mleka Dodaj obrazek

0

• Astro-Forum.org
  • PipPip

Zobacz postJaLe, o 26 styczeń 2012 - 13:42 , powiedział:

Dla mnie podobieństwo jest ewidentne ;)

PO prostu każdy kij ma dwa końce - wiedziałeś o tym ? :)

Pomyśl co może zrobić sprawny prawnik korporacji z takim wężykiem spustowym, możesz okazać się np tajnym współpracownikiem organizacji które za pomocą nie oryginalnego wężyka spustowego dopuszcza się efektu motyla.

Po co niby, a no zróbmy taką pokazówkę, by zastraszyć innych . Paranoja ? Założę się że za jakiś czas pokażą się w naszej prasie i internecie nie takie kwiatki ;)

Krowy nie dają mleka Dodaj obrazek

Nie sądzę, żeby ten sprawny prawnik zrobił cokolwiek. Nie jest to ani podróbka (wg ACTA: towary oznaczone podrobionym znakiem towarowym oznaczają towary, wraz z opakowaniem, opatrzone bez zezwolenia znakiem towarowym identycznym ze znakiem towarowym należycie zarejestrowanym dla takich towarów lub takim, którego istotne cechy nie odróżniają go od takiego znaku towarowego i który w związku z tym narusza prawa osoby będącej właścicielem przedmiotowego znaku zgodnie z prawem kraju, w którym wykorzystano procedury określone w rozdziale II), ani też zapewne nie narusza patentów (trzeba by zobaczyć czy oryginał Canona jest chroniony patentem - ale nie sądzę, bo wtedy wężyk Nikona też by go naruszał).

Ale chyba wątek był nie o tym. Podsunęliśmy koledze 2 pomysły, a teraz już PAX :Beer:
0

• I love ISC

Zobacz postkarpies, o 26 styczeń 2012 - 13:54 , powiedział:

Nie sądzę, żeby ten sprawny prawnik zrobił cokolwiek. Nie jest to ani podróbka (wg ACTA: towary oznaczone podrobionym znakiem towarowym oznaczają towary, wraz z opakowaniem, opatrzone bez zezwolenia znakiem towarowym identycznym ze znakiem towarowym należycie zarejestrowanym dla takich towarów lub takim, którego istotne cechy nie odróżniają go od takiego znaku towarowego i który w związku z tym narusza prawa osoby będącej właścicielem przedmiotowego znaku zgodnie z prawem kraju, w którym wykorzystano procedury określone w rozdziale II), ani też zapewne nie narusza patentów (trzeba by zobaczyć czy oryginał Canona jest chroniony patentem - ale nie sądzę, bo wtedy wężyk Nikona też by go naruszał).

Ale chyba wątek był nie o tym. Podsunęliśmy koledze 2 pomysły, a teraz już PAX :Beer:

Oczywiście, że pokój przecież nie prowadzimy wojny :) lecz dyskutujemy w ramach wolnej wypowiedzi.

Jeszcze na koniec podstawowe pytanie czy wężyk posiada certyfikat CE, lub jakieś inne normy ;)
0

Użytkownik jest niedostępny   zibii 

• Astro-Forum.org
  • PipPip
  • Grupa: Astroamator
Ja kupiłem coś takiego http://allegro.pl/sh...item=2063518758 , zaleta jest taka że zasilanie jest z małych paluszków AAA, a nie z baterii zegarkowej jak reszta o której tu piszecie ( oprócz Jalego - to taki sam ).
Przy używaniu w mrozach, długich czasach i dużej ilości pstryknięć ma to znaczenie !
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1