Pablito - 103 lata
Napisano 28 grudzień 2011 - 09:33
No, chłopie... Sił i zdrowia do skończenia tego, co zacząłeś, nieba do testowania nowych zabawek i gardła przepastnego...
A tak w ogólnie to setki lat.
Rozleniwiony porucznik Rżewski postanowił uprzyjemnić sobie zimowe obserwacje. To dziennik (lub nocnik) jego walki:
http://forum.astropo...ylazla-z-ziemi/
http://forum.astropo...ylazla-z-ziemi/
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 09:54
Ja również dołączam się do życzeń - wszystkiego najlepszego w astronomii i w życiu osobistym też
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 09:57
Najlepszego i 1OO lat
- niech Ci Słońce, niech Ci Słońce nigdy nie zagaśnie, nigdy nie zagaśnie...
Lornetka 15x70, montaż HEQ5, TSAPO65Q, QHY8L
EOS 60D, 400/5.6L, 24-70 f/2.8L, 100 f/2.8 macro, 50/1.4, Samyang 8mm fisheye
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zainteresowania: astronomia, strzelectwo pneumatyczne, fotografia (mikro i makro)
EOS 60D, 400/5.6L, 24-70 f/2.8L, 100 f/2.8 macro, 50/1.4, Samyang 8mm fisheye
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zainteresowania: astronomia, strzelectwo pneumatyczne, fotografia (mikro i makro)
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 10:57
100 Lat!!!
pozdrawiam
Adamo
Moja działalność: AllSky.pl
Moja strona: http://astrofoto.astronomia.pl
Moja galeria: http://astrofoto.ast...hp?page=galeria
Adamo
Moja działalność: AllSky.pl
Moja strona: http://astrofoto.astronomia.pl
Moja galeria: http://astrofoto.ast...hp?page=galeria
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 10:59
100 lat Paweł.
Jeszcze większego zacięcia ATM i czasu na realizację pomysłów.
Wszystkiego dobrego
Jeszcze większego zacięcia ATM i czasu na realizację pomysłów.
Wszystkiego dobrego
COLUMBUS 320 UL, Burgess Backpacker 65ED na LXD55 GOTO, Celestron SM 15x70, Canon EOS 350D unmod
BINO 165/650 już gotowe :)
"Spojrzeć w rozgwieżdżone niebo ze szczytów skał, po dniu pełnym wspinaczki... bezcenne..."
BINO 165/650 już gotowe :)
"Spojrzeć w rozgwieżdżone niebo ze szczytów skał, po dniu pełnym wspinaczki... bezcenne..."
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:11
100 lat !!
www.BliżejGwiazd.pl | Wspólne niebo, wspólna pasja
Kiedyś ADFOTO teraz PawelBe
Kiedyś ADFOTO teraz PawelBe
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:40
Sto lat, Bracie!
Spełnienia sprzętowego, obserwacyjnego, rodzinnego i zawodowego w 100%
a towarzyskiego tradycyjnie w 40%

No i żebyś w końcu zaczął samodzielnie znajdować chichoty, w końcu 16" zobowiązuje
Spełnienia sprzętowego, obserwacyjnego, rodzinnego i zawodowego w 100%
a towarzyskiego tradycyjnie w 40%
No i żebyś w końcu zaczął samodzielnie znajdować chichoty, w końcu 16" zobowiązuje
Kupię ołówek automatyczny 0,5mm z funkcją UNDO. Cena nie gra roli :D
...
Atlas Nieba 7.0m z listą DSów - polecam
...
Atlas Nieba 7.0m z listą DSów - polecam
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 12:44
Pablito, ty chultaju!
Wszystkiego najlepszego! I duuuużo dobrej pogody! I urody!
I weź się w końcu zestarzej ze dwa trzy lata na twarzy, bo zawstydzasz! 
SCT 5'' SLT GoTo, Sp-Wa 7.4, SWA58 9, LVW 13, SWAN 20, W70 25, Ultima 35 (rare;), barlow 2x, Baader Moon&SkyGlow, UHC-S i pełno kolorowych :)
Newton ATM 9" f/4,5 w budowie ...30%
Obserwacje miejskie | Obiekty dla małych apertur | Szkice astronomiczne | Szkicowy katalog Messiera |
www.astro-art.com.pl
Newton ATM 9" f/4,5 w budowie ...30%
Obserwacje miejskie | Obiekty dla małych apertur | Szkice astronomiczne | Szkicowy katalog Messiera |
www.astro-art.com.pl
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 18:40
Kolejne urodziny
kolejna impreza ;D
Zestaw życzeń już dostałeś ode mnie, więc jeszcze tylko raz: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
Pozdrowienia!
Zestaw życzeń już dostałeś ode mnie, więc jeszcze tylko raz: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
Pozdrowienia!
# "Przez cierpienie do gwiazd..."
# sprzęt: -> SW Synta 8" // NLV 6mm; SP 10mm; SP 25mm // Baader Neodynium Moon&Skyglow & folia Badder'a ND 5 // lornetka 8x40 // Canon 400d + KIT + Sigma APO DG 70-300 // para szklanych gałek (czyt. oczy)
# Synta 8" - coś ode mnie ;)
# Kosmonauta.net - czyli astronautyka w małym palcu.
Pozdrawiam
Patryk
# sprzęt: -> SW Synta 8" // NLV 6mm; SP 10mm; SP 25mm // Baader Neodynium Moon&Skyglow & folia Badder'a ND 5 // lornetka 8x40 // Canon 400d + KIT + Sigma APO DG 70-300 // para szklanych gałek (czyt. oczy)
# Synta 8" - coś ode mnie ;)
# Kosmonauta.net - czyli astronautyka w małym palcu.
Pozdrawiam
Patryk
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 18:44
Wszystkiego Najlepszego Staruszku 100 lat i jedna zima :-)
Canon 40D, WO MEGREZ 110ED, WO 2,5x Barlow APO 2'', LOSMANDY GM-8, WO kątówka 2'', 32mm ORION Q70 2'', 26mm MEADE QX 2'', 8mm UWA 1,25'', Philips SPC900NC mod, MEADE LPI, Baader UHC-S, Baader Solar Continuum, TAIR-3-PhS 4,5/300, HELIOS 2/58, JUPITER 37A, VELBON Shepra 600R, MEADE OAG, Guiding na bazie FT245R, DOBSON SEBUCHODONOZAUR 12,8''
Lubisz ten post
0
0
Napisano 28 grudzień 2011 - 20:29
Dzięki chłopaki
Dzisiejszy dzień był kluczowy... Miałem dziś rozmowę w biurze audytorskim w sprawie aplikacji (robię licencję biegłego rewidenta) i niestety za dwa, trzy miesiące skończy się kozakowanie... Na obserwacje może coś urwę ale o ATeeMowaniu i astrofoto już mogę zapomnieć. Szkoda... To co muszę to skończę ale leży kilka fajnych projektów do skończenia, duże lustro zamówione i aż żal znowu sprzedawać. Brzmi to jak narzekanie ale z drugiej strony czekają mnie wielkie zmiany, na które długo czekałem i w gruncie rzeczy to się cieszę
W związku z powyższym, Oderne prawdopodobnie będą jedynym zlotem jakie w tym roku zaliczę więc módlcie się o pogodę bo zamierzam zabrać Lunta
No też se wstaw avatara sprzed 10 lat
Dzisiejszy dzień był kluczowy... Miałem dziś rozmowę w biurze audytorskim w sprawie aplikacji (robię licencję biegłego rewidenta) i niestety za dwa, trzy miesiące skończy się kozakowanie... Na obserwacje może coś urwę ale o ATeeMowaniu i astrofoto już mogę zapomnieć. Szkoda... To co muszę to skończę ale leży kilka fajnych projektów do skończenia, duże lustro zamówione i aż żal znowu sprzedawać. Brzmi to jak narzekanie ale z drugiej strony czekają mnie wielkie zmiany, na które długo czekałem i w gruncie rzeczy to się cieszę
W związku z powyższym, Oderne prawdopodobnie będą jedynym zlotem jakie w tym roku zaliczę więc módlcie się o pogodę bo zamierzam zabrać Lunta
wimmer, o 28 grudzień 2011 - 12:44 , powiedział:
Pablito, ty chultaju!
Wszystkiego najlepszego! I duuuużo dobrej pogody! I urody!
I weź się w końcu zestarzej ze dwa trzy lata na twarzy, bo zawstydzasz! 

No też se wstaw avatara sprzed 10 lat
szkło, metal i drewno w astronomicznej formie
tel.691 355-653
don.pablito(małpa)plusnet.pl
tel.691 355-653
don.pablito(małpa)plusnet.pl
Lubisz ten post
0
0
Zaloguj się

Do góry