Poproszę o pomoc w doborze odpowiedniego przejścia z portu USB na LPT. Chodzi o sterowanie długimi czasami przerobioną kamerą internetową. "Na sieci" krążą opinie, że nie wszystkie przejścia się nadają, kiedyś kupiłem kartę rozszerzeń PCI z portem LPT ale portu nie było widać w k3ccd:(
Strona 1 z 1
Kabel USB - LPT konflikt SPC 880 NC Guiding
Napisano 02 styczeń 2012 - 12:43
Lubisz ten post
0
0
Napisano 02 styczeń 2012 - 14:35
Napisano 02 styczeń 2012 - 17:17
tas, o 02 styczeń 2012 - 14:45 , powiedział:
Z kamerki nie wychodzi LPT tylko przewody, które mozna podłaczyć do LPT lub Rs232 przy pomocy protej przejściowki.
Później przejsciowka na usb i wsio dziala bardzo dobrze.
Później przejsciowka na usb i wsio dziala bardzo dobrze.
Przerabiałem kamerkę sam, mam wyprowadzone 3 przewody, jak pamiętam( D0, D3) oraz masa. W przypadku portu COM do jakich pinów wlutować kable?
W sprawie przejścia z USB na COM mógł byś podlinkować coś konkretnie co będzie bankowo chodzić?
Lubisz ten post
0
0
Napisano 02 styczeń 2012 - 20:27
niektóre programy nie mają obsługi długich czasów przez LPT (np. SharpCap) więc zrobiłem przejściówkę LPT/COM taką jak zademonstrował Tas (nieco zmodyfikowaną) i działa bez problemów
z przejściówkami USB/LPT bywają problemy (domyślnie ustawiają 0 na bitach D0-D7) ale te na COM raczej funkcjonują prawidłowo (nie można ustawiać dowolnie kierunku transmisji)
pozdrawiam
z przejściówkami USB/LPT bywają problemy (domyślnie ustawiają 0 na bitach D0-D7) ale te na COM raczej funkcjonują prawidłowo (nie można ustawiać dowolnie kierunku transmisji)
pozdrawiam
Lubisz ten post
+1
+1
Napisano 03 styczeń 2012 - 00:29
ZbyT, o 02 styczeń 2012 - 20:27 , powiedział:
niektóre programy nie mają obsługi długich czasów przez LPT (np. SharpCap) więc zrobiłem przejściówkę LPT/COM taką jak zademonstrował Tas (nieco zmodyfikowaną) i działa bez problemów
pozdrawiam
pozdrawiam
http://allegro.pl/su...2027423830.html
będzie dobre?
Lubisz ten post
0
0
Napisano 03 styczeń 2012 - 11:24
Napisano 03 styczeń 2012 - 15:57
U mnie chodzą te przejściowki na montażu, focuserze, termometrze, grzałkach i problemu nie ma. Ważne by miały stabilne zasilanie (np hub USB z zasilaniem swoim własnym). A tak przy okazji - może przerobiłbyś mi moją kamerkę na długie czasy?
Lubisz ten post
0
0
Napisano 03 styczeń 2012 - 17:34
tas, o 03 styczeń 2012 - 15:57 , powiedział:
U mnie chodzą te przejściowki na montażu, focuserze, termometrze, grzałkach i problemu nie ma. Ważne by miały stabilne zasilanie (np hub USB z zasilaniem swoim własnym). A tak przy okazji - może przerobiłbyś mi moją kamerkę na długie czasy? 
ok.
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry