Myślę że riklaunim wyda jak zwykle obiektywną ocenę, a swoją drogą dawanie mu takiego sprzętu do testów dowodzi pewnej odwagi, riklaunim potrafi być dość bezpośredni w wyrażaniu swojego zdania co może zaprzepaścić cel marketingowy tego przedsięwzięcia.
Sami marketingowcy dookoła

Naprawdę sądzisz, że Astromarket proponowałby swoim klientom sprzęt, który jest "trefny"? Nie prościej założyć, że chcemy sprzedawać teleskopy, które naprawdę sprawiają radość użytkownikom? Gdyby się okazało, że ten teleskop nie działa, to zwyczajnie nie będziemy go rekomendować klientom. Kropka.
Czyli trzeba będzie wysłać rurę wyciągu do TS i zrobić gwint zewnętrzny ze złączką. W TS taka usługa kosztuje 49 euro , albo dużo taniej do Janusza_P i zrobić to za 100zł. Ostatnio zrobiłem to do mojego GSO F4.
Ale kombinujecie. A nie prościej od razu u nas taki zamówić? Przecież jesteśmy autoryzowanym partnerem TS, więc jesteśmy odbiciem ich działalności na PL. Wszystko, co oferują jest też w naszej ofercie. Oczywiście z przyczyn ludzkich, jeszcze nie wszystko jest wklepane do systemu, ale z zamówieniem - nie ma problemu.
Robiąc to u nas nie stracicie gwarancji. Sądzę, że to chyba istotne?
Na ten teleskop także udzielimy 100% Gwarancji Satysfakcji - czyli 30 dni można sobie ryzykować, a jak coś nie zadziała, to oddajemy 100% keszu.
Obawiam się, że ten teleskop nie będzie tak łatwo kupić. Pierwsza partia w TS rozeszła się jak ciepłe bułeczki. Nam się dostało zaledwie kilka sztuk, które sprzedały się też na pniu (musiałem sprzedać nawet swój egzemplarz). Następną dostawę TS ma mieć w ciągu 2 tygodni. Już wiem, że też nie dostaniemy tyle, ile ich zamówiliśmy. U nas też rośnie lista preorderowa, więc jeżeli ktoś myśli o tym teleskopie, to proponuję już go rezerwować.