Czemu, ja się pytam, CZEMU tak zawsze jest, że jak sobie człowiek kupi nową zabawkę 16 grudnia to od 16 grudnia do 23stycznia nie ma ani jednej jedynej nocy bezchmurnej. A jak człek leży chory allbo nie ma wartej przetestowania nowej zabawki to przez 3 tygodnie nie ma chmur!!! Bleh.
Strona 1 z 1
Flustracja Zone...
Napisano 24 styczeń 2012 - 15:08
tas, o 23 styczeń 2012 - 18:57 , powiedział:
Czemu, ja się pytam, CZEMU tak zawsze jest, że jak sobie człowiek kupi nową zabawkę 16 grudnia to od 16 grudnia do 23stycznia nie ma ani jednej jedynej nocy bezchmurnej. A jak człek leży chory allbo nie ma wartej przetestowania nowej zabawki to przez 3 tygodnie nie ma chmur!!! Bleh.
Jakiś czas temu zrobiłem sobie prywatne badanie meteorologiczne. Miało jeden cel: poznać ile statystycznie jest u nas dni nadających się do obserwacji a ile raczej nie albo całkiem nie. Spisywałem przez rok. Wyszło, że trochę ponad 85 % nadaje się do astro b. słabo albo i w ogóle się nie nadaje. Podkreślam tu, że nie chodzi mi tu o żadne bardziej wyrafinowane rozważania typu "seeing". Chodziło mi o sprawę prostą - chmury zasłaniają niebo czy nie zasłaniają. To masz odpowiedź. Pozdrowienia.
Lubisz ten post
0
0
Napisano 26 styczeń 2012 - 20:20
tas, o 23 styczeń 2012 - 18:57 , powiedział:
W sumie ja mam podobnie
Lubisz ten post
0
0
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zaloguj się

Do góry