Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Canon 300D mod-problem - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Canon 300D mod-problem Oceń temat: -----

Użytkownik jest niedostępny   patrix 

• Astro-Forum.org
  • PipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis
Od jakiegoś czasu próbuje walczyć z modyfikowanym Canonem i zawsze efekt jest taki sam.Na zdjęciach wychądzi dość dziwne prześwietlenie. Najpierw myślałem,że to wina filtra UHC-S,więc go usunąłem;potem zamiast teleskopu użyłem obiektywu i wyszło tak samo. Problem pewnie tkwi w aparacie. Wygląda to dokładnie tak jak na załączonym zdjęciu.Wyjechałem kiedyś nawet za miasto,z dala od cywilizacji i pomimo,iż pogoda była dość dobra zdjęcia wyszły dokładnie takie same. Dziwi mnie tylko fakt,że jeszcze nie tak dawno,było wszystko wporządku. Ma ktoś jakiś pomysł?

Tak wygląda NGC1499 w 135mm przez 120sek na ISO 800

Dodaj obrazek
Starwave 80ED + x0.8, SW 80/400, SW Explorer 150P,EQ5 Synscan, QHY5, QHY6, Canon 300D mod, Canon 30D

moje zdjęcia
0

Użytkownik jest niedostępny   Mitek 

• Społeczność AP
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: społeczność AF

Zobacz postpatrix, o 28 styczeń 2012 - 00:43 , powiedział:

Od jakiegoś czasu próbuje walczyć z modyfikowanym Canonem i zawsze efekt jest taki sam.Na zdjęciach wychądzi dość dziwne prześwietlenie. Najpierw myślałem,że to wina filtra UHC-S,więc go usunąłem;potem zamiast teleskopu użyłem obiektywu i wyszło tak samo. Problem pewnie tkwi w aparacie. Wygląda to dokładnie tak jak na załączonym zdjęciu.Wyjechałem kiedyś nawet za miasto,z dala od cywilizacji i pomimo,iż pogoda była dość dobra zdjęcia wyszły dokładnie takie same. Dziwi mnie tylko fakt,że jeszcze nie tak dawno,było wszystko wporządku. Ma ktoś jakiś pomysł?

Tak wygląda NGC1499 w 135mm przez 120sek na ISO 800

Dodaj obrazek

Najprawdopodobniej dostaje Ci się światło z zewnątrz do matrycy przez nieszczelną obudowę..(prawdopodobnie w miejscu klapki od remote control) Wykonaj darka w kompletnie ciemnym pomieszczeniu i zobacz.
0

Użytkownik jest niedostępny   patrix 

• Astro-Forum.org
  • PipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis
dzięki za radę. Jak tylko wrócę do domu to od razu spróbuję.
Starwave 80ED + x0.8, SW 80/400, SW Explorer 150P,EQ5 Synscan, QHY5, QHY6, Canon 300D mod, Canon 30D

moje zdjęcia
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1