Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Program do obsługi kamery usb - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Zasady i dobre maniery działu Szybka Pomoc

Potrzebujesz szybkiej pomocy, masz z czymś problem, coś zepsułeś? Ten dział jest dla Ciebie. Społeczność Astropolis udzieli Ci odpowiedzi tak szybko, jak to tylko możliwe.

• Nie zadawaj pytań związanych z zakupem pierwszego (lub kolejnego) teleskopu. Do tego służy inny dział.
  • Staraj się pytać krótko i jednocześnie bardzo klarownie. Umieść wszystkie niezbędne informacje do rozwiązania Twojego problemu.

Jak to działa?
  • Zadajesz pytanie i opisujesz swój problem.
  • Użytkownicy Astropolis.pl zapoznają się z jego treścią, zaś specjalna grupa Pomoc otrzymuje powiadomienie email o pojawieniu się nowego problemu do rozwiązania.
  • Otrzymujesz odpowiedź (lub nie)
  • Jeżeli Twoja sprawa zostanie rozwiązana, wątek zostanie oznaczony, jako "rozwiązany" i przekazany do archiwum, aby mógł służyć kolejnym użytkownikom.
Strona 1 z 1

Program do obsługi kamery usb do sprawdzenia błedów prowadzenia astrokoziołka

Użytkownik jest niedostępny   Mat 

• Astro-Forum.org
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis
Mam kamerę która pozwala na wydłużenie ekspozycji do 0,5s no juz troche widać.., mam tez swojego wykonanego astro koziołka, i mam pytanie jaki program obsłuży mi tą kamerę?, chciałbym po prostu sprawdzić poprawność prowadzenia.:), aparatem nie bardzo bo ma krótka ogniskowa...,, a kamera no to ma juz sporo..
Synta 8" 200/1200, SW 150/750, SkyOrion EQ-5+ ,SP25mm i SP10mm, filtr księżycowy Antares, filtr Baader UHC-S, 10x50 Bresser, przystawka do kompakta, oczekiwanie na astro-foto (Kupie Canona 300D/350D z obiektywem ,prosze o ofery na PW)
0

Użytkownik jest niedostępny   _Spirit_ 

• Astro-Forum.org
a co to za kamera konkretnie?
0

Użytkownik jest niedostępny   bamus 

• Astropolis.pl
  • Grupa: Astroamator
a masz zwykłą webcamerkę? po wymontowaniu obiektywu i doczepieniu w miarę stabilny sposób do obiektywu/teleskopu możesz spokojnie złapać gwiazdy do 6 mag w programie PHD gdzie od razu będziesz miał wykresy pokazujące jakość prowadzenia.
pozdrawiam, Adam

EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
Skywatcher Field Flattener
Opticron Aspheric WA ZWCF GA 8x40
APT
0

• Astro-Forum.org
hehehe, to zwykłą kamera cyfrowna, nie żadna web kamerka (chociaż widzę ze ma jakis gwint), ma ekspozycje maksymalna 1/2 s .. to takie wiecie... zwykła JVC Ms120 ...
tylko mi o program chodzi...

możecie mi rozwinąć ten skrót PHD, wiecie.. nie znam sie za bardzo ^^

Użytkownik Mat edytował ten post 31 styczeń 2012 - 23:16

Synta 8" 200/1200, SW 150/750, SkyOrion EQ-5+ ,SP25mm i SP10mm, filtr księżycowy Antares, filtr Baader UHC-S, 10x50 Bresser, przystawka do kompakta, oczekiwanie na astro-foto (Kupie Canona 300D/350D z obiektywem ,prosze o ofery na PW)
0

Użytkownik jest niedostępny   bamus 

• Astropolis.pl
  • Grupa: Astroamator

Zobacz postMat, o 31 styczeń 2012 - 23:14 , powiedział:

możecie mi rozwinąć ten skrót PHD, wiecie.. nie znam sie za bardzo ^^

PHD - program do guidowania:
http://www.stark-lab...phdguiding.html
pozdrawiam, Adam

EQ5 SynScan GOTO
Megrez 72 Doublet APO
Canon 1000D
QHY5v + Hoya 135mm f2.8
Skywatcher Field Flattener
Opticron Aspheric WA ZWCF GA 8x40
APT
0

• Astro-Forum.org
masakra ta kamerka na terazniejszą porę dnia, przy księzycu i lekkiej łunie ma zasięg 7.4 mag.. no nie spodziewałem sie.... tóż to powinno byc Oriona może widać ;P
0

• Astro-Forum.org
którą opcje w tym programie wybrac by wykryło moją kamerke? hhmm
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych