Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl: Zbliża się wiosna czyli Cirrus z jesieni 2010... - Astronomia i Astrofotografia - Astropolis.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zbliża się wiosna czyli Cirrus z jesieni 2010... Oceń temat: -----

Użytkownik jest niedostępny   Yah 

• Astro-Forum.org
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Moderator
Już niedługo nad ranem bedzie można polować na Łabędzia. W ramach zabawy z materiałem z jesieni 2010 roku, który dopiero teraz miałem szansę obrobić pokazuję Cirrusa w szerokim ujęciu przez obiektyw 135 mm.
Zdjęcie robine pod ciemnym niebem, ale popełniłem błąd zbyt długo naświetlając klatki. Wyszło za dużo gwiazd tła, przez co sama mgławica jest mało wyraźna.
Jupiter 135 ( niestety znów na otwartej na full przysłonie ;) ), Canon 300D mod., SVP bez guidingu, 26 klatek po 126" ISO400

Załączona grafika: cirrus nebula.jpg

Pozdrawiam
The song remains the same.....

Jak by ktoś chciał się dobrze ubrać

http://formalstyle.blogspot.com/

albo pobawić lego:

http://klockiwgarniturze.blogspot.com/

..... blogi mojego syna ......
+9

Użytkownik jest niedostępny   ax 

• Astro-Forum.org
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Społeczność Astropolis

Zobacz postYah, o 14 luty 2012 - 04:02 , powiedział:

Zdjęcie robine pod ciemnym niebem, ale popełniłem błąd zbyt długo naświetlając klatki. Wyszło za dużo gwiazd tła, przez co sama mgławica jest mało wyraźna.
Jupiter 135 ( niestety znów na otwartej na full przysłonie ;) ), Canon 300D mod., SVP bez guidingu, 26 klatek po 126" ISO400

Załącznik cirrus nebula.jpg

Pozdrawiam

Wyszło świetnie, nic za dużo to miejsce bardzo obfituje w gwiazdy, a uważam że im dłużej tym lepiej jeśli fotografowałeś pod ciemnym niebem :)
3 lata temu fotografowałem ten sam rejon 66/100mm APO i ... był kolorowy zawrót głowy z dużej ilości gwiazdek :)
Składane w IRIS? :)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1