Jump to content

Grzegorz Czernecki

Społeczność Astropolis
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

28 Neutral

About Grzegorz Czernecki

  • Rank
    Alderamin
  • Birthday 06/08/1977

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyna
  • Skąd
    Katowice-Janów

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I krótki filmik jak działania
  2. Znalazłem potencjometr precyzyjny 10k wieloobrotowy i z tym działa ok
  3. A możesz ją podlinkować? Bo w moim przypadku sposób z potencjometrem niestety się nie sprawdza po chwili zaczyna migotać w każdej pozycji potencjometra
  4. Po poskładaniu w dss stack otwarty w Pixie wygląda tak ( STF ), już nie mam koncepcji, zaczynam podejrzewać , że z tą kamerą jest coś nie tak, bo zaraz po zakupie nie było z tym problemu, z tym , że wcześniej używałem jej tylko pod ciemnym bieszczadzkim niebem a teraz testuję w Katowicach.
  5. Próbowałem, ale jak stacka z dss potraktuję w pixie STFem to klatka jest cała zielona , dopiero masakra :(
  6. Hej, czy udało Ci się rozwiązać ten problem?, bo ja mam dokładnie ten sam i nie mam już pomysłów, zastanawiam się nawet czy na pewno z tą kamerą jest wszystko ok i czy nie odesłać jej w ramach gwarancji u mnie to wygląda tak: stack z kalibracją masterdark+masterflat+masterdarkflat (STF) masterflat (STF) Masterdark (STF) Masterdarkflat (STF) Całość składana w maximie na chyba już wszystkie sposoby, nie poradzę się z tym uporać, czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu ? A miało być tak pięknie
  7. Przekręciłem na początku, to Baader 2", ale przeglądam linki od kolegi "wylam" i to prawdopodobnie będzie to
  8. Zielone to flat, klatka jest z odjętym flatem i dark flatem, biasów nie używam, ale na surowej klatce też to jest widoczne, tak jakby coś z filtrem było nie tak, już nie mam pomysłów,
  9. Nabyłem ostatnimi czasy do testów filtr H-alpha 7nm do mojej kolorowej kamery ZWO ASI294 i wszystko pięknie ładnie, ale nie wiem dlaczego ,ale na każdej klatce czy to light czy flat występują dziwne pojaśnienia i pociemnienia, dodam, że występują tylko z założonym tym filtrem i klatki flat na, których też to jest widoczne tego nie usuwają, czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Z początku myślałem , że może rosić matryca i to może być przyczyną , ale matryca nie rosi i przy filtrze UHCs, i bez filtrów wszystko jest ok.
  10. Odświeżę trochę temat, ja wykonałem to w ten sposób, że folie włożyłem między dwie matowe pleksi grubości 3mm, światło jest jednolite
  11. A kolor kupiłeś biały? bo jest kilka do wyboru? czy to tylko kolory ramek?
  12. Dla zainteresowanych to ten "budżetowy" moduł https://allegro.pl/oferta/gps-modul-usb-65ch-skytraq-v6-dongle-promocja-6353460761?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
  13. Problem rozwiązany, jak się okazało zamieszanie robi moduł gps, wywaliłem i zresetowałem eqmoda i zainstalowałem wersję 1.29a , wszystko działa normalnie po wpięciu do usb modułu gps z niewiadomych przyczyn ( współrzędne pokazuje prawidłowe ) montaż zaczyna głupieć. Po wyjęciu modułu zrobieniu disconnect i ponownie connect wszystko wraca do normalności.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.