Jump to content

Naski

Społeczność Astropolis
  • Content Count

    1,221
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Naski last won the day on March 15 2018

Naski had the most liked content!

Community Reputation

2,044 Excellent

About Naski

  • Rank
    Arktur

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyna
  • Skąd
    BZ
  • Sprzęt astronomiczny
    AP155mm f/7 Starfire EDF, TECADL300, 1200GTO GTOCP3, SBIG16803, Celestron Astro FX, , guiding,MMoag, Scopos APO-ED D66/F400 F6.0 i Atik titan, QSI690wsg

Recent Profile Visitors

2,060 profile views
  1. Maciej - wielkie dzięki za pomoc !!!! .... Chciałem zwrócić uwagę tylko na jedną sprawę. To, że kolego Andrzej źle zainstalował lub źle ustawiał parametry – zdarza się, mógł tego nie umieć … ale żeby delta sprawdziła kamerę i tez nie chodziło ???!!! To jest dla mnie nie zrozumiale ! I jak już Andrzejowi przed rozwiązaniem problemu – zadeklarowałem – że przyjmę ja z powrotem. Pomyślałem sobie, że jak już firma to sprawdziła, to faktycznie musi być cos na rzeczy * (wszystko może się zdarzyć przy używanym sprzęcie, jak i transporcie). Jest to dla mnie, powtórzę - mocno nieprofesjonalne ze strony Delty – naraziłoby to mnie, jak i Andrzeja na koszty , nerwy… ! Nie polecam tej firmy !
  2. Dzieki Maciek ! P.S. Tu jeszcze do link do krotkiego filmiku ...
  3. Atik Titan problem z instalacją. Pytanie zadaje na forum , bo może jest ktoś , kto spotkał się z podobnym problemem i będzie mógł naprowadzić kolegę Andrzeja na rozwiązanie. Kamerę atik titan sprzedałem koledze z forum . Kamerka u mnie działała bez żadnych problemów , z każdym astro-programem .( Maxim, PHD, SQPro, Pempro …) A tu są objawy …. Które dostałem na maila: ‘’Mam pytanie , bo coś namieszałem :), jak podłączyłem kam na początku ( program artemis , bez telekopu , bez obiektywu ) to kam dawała biały obraz , jak przysłoniłem ręką było czarno , czyli ok . Potem zacząłem instalować ASCOM , i od tamtej pory mam cały czas czarny obraz ( Artemis widzi kam , inaczej program nie odpali ) . Ponowna instalacja nic nie pomogła . W jakich ustawieniach mogłem namieszać ? jakieś sugestie ?’’ ‘’MOże napiszę jak to mam ustawione . Ściągnąłem oprogramowanie z Atika wersja 5.0.1.6 , Tam jest prosty program Artemis , program łączy się z kamerą , ale robiąc zdjęcie , pokazuje że cały czas je ściąga , jednak nic takiego się nie dzieje . Obwiniałem kabel , laptopa . Ale dziś byłem w delta optical , tam zainstaowali to na innym kompie ze swoimi kablami , i także nie udało się uzyskać obrazu .Komputer i program widzą kamerę ( system ja pokazuje , w programie także jest widoczna , można ustawiać parametry ) . ‘’
  4. Kamera sprzedana , proszę o zamknięcie tematu
  5. Spirit możesz pokazać podobny zrzut ekranu jak na załączonym zdjęciu ? albo tylko banka...
  6. 1149,00 zł. + przesyłka po mojej stronie
  7. Ma do sprzedania kamerkę mono Atik Titan - 100% sprawna . Kamera do guidingu, .Cena 1250 zł. Sensor type: Sony ICX424 Horizontal resolution: 659 px Vertical resolution: 494 px Pixel size: 7.4 x 7.4 µm ADC: 16 Bit Readout noise: 5e- Interface: USB Power: 12V DC 0.55A Cooling: Thermoelectric, dT= -20° max. Weight: 350 g Guide port: ST-4 compatible
  8. M13 LRGB 2,1H sub120s AP155xQSI690
  9. Naski

    Mózg

    może w tą stronę z kolorem ...
  10. Jeżeli chodzi ci o to ... To tu jest rozwiązanie ... http://bf-astro.com/hubblep.htm
  11. Prowokacja udana A może ziają byś tą parką ? Obecnym zestawem więcej nie dam rady ... ale podejdę jeszcze raz z większą skalą .
  12. Świetne zdjęcie Łukasz, podejmę wyzwanie o ile pogoda pozwoli - dzięki za przypomnienie o arp ! Chyba nie 2017.04 Niestety kolimacja nie współpracowała w tym czasie - ale obiekt jest w moim zasięgu .
  13. Pomijając dziwną kolorystykę ... U mnie też to widać
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.