Skocz do zawartości

[S] Montaż Losmandy GM-8

Pablito

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Do sprzedania mam montaż paralaktyczny firmy Losmandy GM-8. Made in USA, żadna chińszczyzna. Użyto tylko aluminium lub stali nierdzewnej.

Waga głowicy to tylko niecałe 9,5kg. Nośność wg producenta to 13,5kg. Więcej info tutaj: http://www.losmandy.com/gm8.html

Montaż miał ponad rok temu wymienione smary oraz łożyska w osi RA. Ja od roku użyłem go raz... Wszystkie dodatki (sterownik, pilot, zasilacz) mocowane są na rzepy grzybkowe do statywu. Dzięki temu nic nie lata pod nogami.

W zestawie:
- statyw geodezyjne aluminiowy z 3 wykręcanymi kolcami lub gumowymi stopkami (obie wersje w zestawie)
- masywna aluminiowa szyna 1 długa + 1 krótka (np. do lustrznki)

- dwie przeciwwagi (jedna mniejsza z mocowaniem foto)
- sterownik Digital Drive z pilotem ręcznym
- zapasowa płytka sterownika
- lunetka biegunowa z podświetlaną mapką
- całe potrzebne okablowanie
- zasilacz sieciowy 12V 2,5A

Cena jaka mnie interesuje to 2200zł plus przesyłka do małej negocjacji. Tanio w porównaniu z cenami za granicą.

GM8 1.JPG

GM8 2.JPG

GM8 3.JPG

GM8 4.JPG

GM8 5.JPG

Edytowane przez WilkFenris

Znalazł się jeszcze sterownik na bazie FTDI245R dzięki któremu można podłączyć montaż do kompa. Możliwy jest guiding oraz sterowanie silnikiem krokowym fokusera przez USB (PHD itp.). Na 99% możliwe go-to przez COM. Sterowniki będę miał.

REZERWACJA

Edytowane przez Pablito

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.