Skocz do zawartości

Meade LB 10"

bajastro

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam Meade LB10". Teleskop w niemal idealnym stanie, kupiony rok temu w Tarnobrzegu, gwarancja do końca 2015 r. Jestem 1 właścicielem. Zwierciadła nie porysowane i nie myte. Troszkę kurzu już się zebrało, ale nie osłabia to światła w sposób zauważalny. Teleskop przechowywany w mieszkaniu. Posiadam dowód zakupu i oryginalne opakowania, ale z uwagi że jest to dobson skręcany z płyt wiórowych nie chciałbym go rozkręcać. Tak więc z racji gabarytów odbiór osobisty, ew mogę dowieźć w promieniu 50 km (Rzeszów, Tarnów, Szczucin, Tarnobrzeg, Dębica). Sprzedaję bez red dota i zestawowego okularu - gdyż zakupiłem teleskop bez nich. W jednym miejscu jest kilka bąbelków w lakierze - i są one od nowości, nie powiększają się. Brak odprysków, zatarć na lakierze i żadnych wgnieceń w tubie. W zestawie jest osłona.

Teleskop ma wymienione sprężyny na mocniejsze w celi LG oraz śruby przy pająku LW na pokrętła, tak więc podczas kolimacji nie są potrzebne żadne śrubokręty czy inne narzędzia. Oczywiście zachowałem oryginalne i na życzenie kupującego przywrócę teleskop do stanu oryginalnego.

Cena 1900 zł. Dokładne zdjęcia dołączę wieczorem lub jutro rano.

Sprzedaję gdyż zbieram na większą aperturę.

Edytowane przez WilkFenris

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.