Skocz do zawartości
Wypróbuj Astropolis Market - nową platformę sprzedażową. Kliknij tutaj, aby przejść. ×

Montaż EQ3-2 + lunetka biegunowa + napęd + bonusy

otykarol

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z przesiadką na AZ-EQ5 mam do sprzedania montaż EQ3-2 ze statywem i akcesoriami:

- Standardowe akcesoria: 2 przeciwwagi, pręt przecwiwwagi, itd.

- Lunetka biegunowa do EQ3-2 https://teleskopy.pl/product_info.php?products_id=1403&lunety=Lunetka biegunowa do monta y EQ 3 2 CG 4 Synta Pentaflex Sky Watcher Spinor Optics Celestron oraz HEQ 5 Sky Watcher

- Napęd jednoosiowy do EQ3-2 https://teleskopy.pl/product_info.php?products_id=1537&lunety=Nap d jednoosiowy do monta y EQ3 2 CG 4 Sky Watcher Celestron sterowany pilotem

- Kątówka do lunetki biegunowej (firmy Chiron) + adapter - gumowa uszczelka, która idealnie się tu sprawdza. Znacznie odciąża kolana i kręgosłup przy ustawianiu na polarną :)

- Podświetlenie do lunetki biegunowej własnej roboty - z gniazdem, w które można wpiąć wtyk od zasilania napędu (proste rozwiązanie i nie trzeba pamiętać o dodatkowych bateriach). Nie wygląda może super, ale dobrze się sprawdza :)

- Przedłużenie pręta przeciwwagi

- 2 zestawy baterii do napędu (jedne trochę zużyte, drugie nie ruszone)

Brakuje tylko tacki na akcesoria - w ogóle jej nie używałem, bo tylko utrudniała rozstawianie montażu, więc gdzieś zapodziałem.

Poza tym stan bardzo dobry - jedynie normalne ślady użytkowania (drobne otarcia na przeciwwagach, które gdzieniegdzie zabezpieczałem lakierem antykorozyjnym). Montaż służył mi jakieś 1,5 roku.

Montaż bardzo dobry na początek zabawy z astrofotografią - może na luzie posłużyć na kilka lat zabawy.

Cena: 1000 zł + 30 zł wysyłka kurierem lub odbiór osobisty (Warszawa Ursynów).

Kontakt: tel. 506 407 170.

Wrzucam też kilka zdjęć, które udało mi się nim zrobić (większość robiona z balkonu w dużym mieście; Teleskop SW 150/750, Nikon D5100).

DSC-0007.jpg

DSC-0008.jpg

DSC-0009.jpg

DSC-0010.jpg

DSC-0011.jpg

DSC-0014.jpg

DSC-0015.jpg

DSC-0016.jpg

DSC-0017.jpg

DSC-0017.jpg

DSC-0018.jpg

2019-08-31-M81-i-M82-Galaktyki-Cygaro-i-

2019-09-23-M15-Gromada-otwarta.jpg

2019-11.jpg

2020-03-24-M104-Galaktyka-Sombrero.jpg

2020-03-27-M100-Galaktyka.jpg

2019-08-31-M27-Mg-awica-Hantle.jpg

Edytowane przez otykarol

• 3 tygodnie później...
  • Darek_B zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.