Skocz do zawartości

Projekt "Taras" - Epizod 12 (33) - Paluszki lub inne krakersy czyli NGC6823 szlachetnie


Pav1007

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, kubaman napisał:

Nie znałem tego obiektu

Bardzo fajnie wygląda w HST, planuję dopalić OIII i SII

 

2 godziny temu, micropoint napisał:

Nie znam się nic a nic więc się wypowiem. Bardzo mi się podoba

Dzięki :-)

 

2 godziny temu, flamezz napisał:

Extra detal!

Dzięki :-) Sądzę, dałby radę uzyskać lepszy, jakby było palone pod ciemnym niebem.

 

1 godzinę temu, maciek z napisał:

Ładny obiekt i zdjęcie takie plastyczne.

Dzięki Maćku :-)

 

Godzinę temu, ekolog napisał:

Detal prawie jak u Bogdana a zważmy czym on to smażył

heh, porównanie trochę nie ten teges. Porównujesz złożone zdjęcie HST (gdzie pewnie inne kanały kapkę mogły rozlać gwiazdy) do Ha, gdzie gwiazdy są zazwyczaj nieduże. Ja złożę HST to dopiero porównasz do zdjęcia @Jarzyna B., które jest absolutnie niesamowite.

  • Lubię 1
  • Dziękuję 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 minut temu, Tayson napisał:

Jakiś taki po całości dziwny kaszkowaty szum. Najgorzej w póltonach.

:-D czekałem na to :-)

 

Tak, jest dziwny kaszkowaty szum, pozostałość po nie do końca dobrze przeprowadzonej dekonwolucji. Jak będę składał SHO to zrobię to obrobię Ha od początku :-)

  • Lubię 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.