Jump to content

xinu

Społeczność Astropolis
  • Posts

    418
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About xinu

  • Birthday 06/16/1980

Kontakt

  • Strona WWW
    sebastiantop@gmail.com

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyna
  • Skąd
    Żnin k. Bydgoszczy
  • Sprzęt astronomiczny
    TS APO ED 102/714 , Heq5 , StarGuider Guidescope 50 mm , Flattener Altair PlanoStar 3" , Canon 600D, Atik 16 IC

Recent Profile Visitors

2860 profile views

xinu's Achievements

379

Reputation

  1. Ktoś coś? Tu jeszcze dwa filmiki z pracy tego montazyku. https://drive.google.com/file/d/1W-QujiMyMDVk3uQgQJKIS06fQG5kpwnh/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1VZguUYcpJToIro3cccr1fiZxFoKcW8M0/view?usp=drivesdk
  2. Ok odkręciłem SW ale nie wiem co jest grane. Zobaczę filmik. https://drive.google.com/file/d/1VVaLm_8Lgo61EDKjsyENHcrdLaO1hUp2/view?usp=drivesdk
  3. Dzięki wszystkim za odzew. Będę kombinował.
  4. No właśnie w tym sęk, że baterie wymieniałem na nowe, podłączałem powerbanka, tryb półkuli N no i prędkość gwiazdowa. Wcześniej było wszystko ok. No i oczywiście wszystko zablokowane.
  5. Mam taki problem z prowadzeniem montażu jak w temacie. Po kilku udanych sesjach coś dziwnego się stało. Po włączeniu sw słychać dość głośno silniczek jakby się na coś ustawiał a później te gumowe strzałki mrugają i niby słychać,że montaż chodzi ale prowadzenia nie ma. Przy ogniskowej 35mm i 1min. klatkach wychodzą takie kreski z gwiazd że startrialsa można robić. Wymieniałem baterię, podpinałem pod powerbanka i efekt cały czas ten sam. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak?
  6. Spoko wyszło, tylko jakieś takie czarne "kłaczki" powychodziły. Nie odszumiałeś czasem za bardzo ?
  7. Na Ok. 2h w temp -3 -5 wytrzymuje.
  8. Faktycznie minimalnie na gwiazdkach ociupinkę pojechałem w niebieski Hehehe akurat tutaj .... uwaga ... NEQ6, śmiesznie to wyglądało no ale miałem dostęp do montażu to czemu nie skorzystać
  9. Moje ostatnie wypociny z 3 marca :). W sumie 41 klatek po 3 min. Canon 6D+Canon 70-200L/f4. Obiektyw przymknięty do f/5.6. Niebo podmiejskie (ok. 10 km od niewielkiego miasta). Ogólnie nie wiem czemu ale jestem zadowolony z efektów :). Pozdrawiam
  10. Witam wszystkich Czy ktoś używał w/w filtra? Jakies opinie? Chodzi głównie o odcięcie LP.
  11. Panowie zrobiłem nowy stack Sirilem, bez flatów...wydaje się, że flat taki cholerny gradient wprowadzał. Umieszczam nowy stack. Materiał świeżutki, jeszcze się nim nie bawiłem. https://drive.google.com/file/d/1I_7-wYIY06Di0au87dk8-hUICBVxjrYl/view?usp=sharing
  12. Dzięki za odpowiedź. Już rozwiązałem problem. Nie dałem "New" hehe głupi JA
  13. U mnie jakoś to nie działa. Próbowałem nawet same klatki light zrobić. Po kliknięciu "Build 1" coś tam szybko zrobił i nic :/. W zakładce process jest pusto.
  14. Tylko cena jest trochę zaporowa...w porównaniu do 1.8
  15. No w końcu wyzwanie dla Ciebie :). A nie tylko super hiper fotki hehe. A tak na poważnie to pierwszy raz stackowalem app i nie wiem czy dobrze wszystko ogarnęłam. Jeszcze w sirilu spróbuję jak będę miał czas.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.