Skocz do zawartości

Abell 1656


piotrem

Rekomendowane odpowiedzi

spodziewałem się lepszych efektów ale chyba zabrakło mi ogniskowej :Boink:

 

Abell_1656_kolor.jpg

 

Abell_1656_crop.jpg

 

na negatywie lepiej widać obiekty rozciągłe

 

Abell_1656_crop_BW.jpg

 

CG-5 GT, SW 150/750/Crayford 2"/MPCC + SW 70/500/Barlow x2, SPC 900 NC, Canon 400D, 6*5 min, seeing 7/10, okolice Międzyrzeca Podlaskiego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w takim razie podeślę tego stacka a póki co, mam już komplet fotek z sesji z 30 marca, materiał wyjściowy jest chyba niezły ale na razie nie umiem go lepiej obrobić w PS

cały czas walczę z optymalną obrobką - do tej pory zestackowane w DSS obrazki od razu korygowałem w PS, teraz zrobiłem eksperyment i najpierw poprawiłem w DSS bo po zaciągnięciu do PS surowego stacka był potwornie ciemny, może pracuję w złej przestrzeni kolorów ???

niestety, tło szumi :angry:

do M66 będę robił trzecie podejście bo Hamburger ledwo załapał się w kadrze :D

 

pozdrawiam

 

M_81_30_Mar_2008.jpgM_66_30_Mar_2008.jpgAbell_1656_30_Mar_2008.jpgM_104_30_Mar_2008.jpg

 

wszystkie zdjęcia spod ciemnego nieba 6*5min, ISO 800, CG-5 GT, SW 6", 400D, guiding

 

chyba zdecydowanie za mocno wyciąłeś tło, to dlatego niewiele widać, jeśli możesz, to zamieść nieobrobionego stacka, może uda się więcej ich pokazać

pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.