Jump to content

kudi145

Społeczność Astropolis
  • Posts

    957
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

kudi145 last won the day on June 29 2019

kudi145 had the most liked content!

About kudi145

  • Birthday 09/05/1974

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyna
  • Skąd
    Tarnów
  • Sprzęt astronomiczny
    TS 80Q , HEQ5, SBIG ST2K, ASI120, EX10x50

Recent Profile Visitors

14197 profile views

kudi145's Achievements

1.2k

Reputation

  1. Coś dla astro-łasuchów :matrix:

     

    s79mfriwj9a61.jpg

    1. Astroigi

      Astroigi

      Gdzieś to kupił :new_shocked:

    2. kiniu-13
    3. suchyy

      suchyy

      Czego to skośnoocy nie wymyślą:new_shocked: Moje łasuchowanie musiałoby mocno ucierpieć - dwie Ziemie do zeżarcia - tak trochę nieteges! :uhm:

       

      Pozdrawiam: Jurek.

  2. Wczoraj zebrałem jeszcze 3x30x90sek RGB, Dodałem do pierwszego postu, to moje pierwsze podejście do łączenia Ha z RGB
  3. Dzięki, z tym sezonem masz rację, choć i tak wydaje mi się że w tym roku jest zdecydowanie lepiej Nie chciałem ciągnąć za bardzo aby nie stracić tych włókien, a do tego braki w obróbce też nie pomagają R.
  4. Dzięki, dodałem jeszcze jedną wersję, wydaje mi się że lepiej ale ... R.
  5. Tego obiektu raczej nie trzeba nikomu przedstawiać, choć mi bardziej przypomina pterodaktyla niż pelikana TS APO80Q, QHY294M 11M, Antlia 3nm 42x600, HEQ5 w całości z Tarnowa Pełna rozdzielczość tylko z kosmetycznym przycięciem boków Wersja nr 2 z 36 najlepszych klatek bardziej soft I wersja HaRGB
  6. Wczorajszy Pelikan , QHY294M PRO, Antlia 3nm pro 18x600, TSAPO80Q bez flatów, gwiazd nie dotykałem, szumi więc tylko 60% pełnej rozdzielczości. Plan Ha to 70-100 klatek I jeszcze bez gwiazd Rafał
  7. skontaktowałem się z QHY opisując cały problem, technik stwierdził że może być uszkodzony układ sterujący USB 3.0 i trzeba do serwisu wysłać. Serwisem zajmuje się Astrosoft z Czech więc nie trzeba tego daleko wysyłać.
  8. Sprawdzane wczoraj od 0 do 40 nie ma różnicy
  9. Niezależnie czy podpinam samą kamerę bez zasilacza , z zasilaczem i bez koła efekt jest taki sam. Nie ma znaczenia czy zasilacz oryginalny czy nie. Po podłączeniu zastanawia mnie jeszcze co tam robi napis OSC ?
  10. Taką właśnie mam, czyli po 2.1, ale chciałem zakosztować odrobinę luksusu 3.0 Nic to napiszę do QHY i zobaczymy EDIT Dziwna sprawa, jeśli USB podczas podpinania nie "wejdzie " do końca , kamera łączy się przez kabel USB 3.0, jednak w systemie nadal widnieje jako 2.1 i właśnie z taką prędkością czyta klatki, około 2sek - 11M i około 4sek - 47M. Sprawdzone na dwóch laptopach .
  11. Udało mi się podłączyć przez USB 3.0, wyczyściłem porty i za którymś razem poszło, w sensie co któreś podpięcie się łączy , ale kamera nadal jest wykrywana jako USB 2.1
  12. Bez wykrycia kamery przez program nie da rady zmienić USB trafic kamera jest wykrywana jako 2.1 3.0 mimo że podpięta USB 3.0 tylko do HUB-a reszta to 2.0
  13. W końcu postanowiłem przejść na połączenie 3.0, ale mam dziwny problem z podłączeniem kamery. Gdy podłączam kabel USB 3.0 LINDY przez HUB D-Link 2.0 i zasilam go wszystko działa wyśmienicie nawet z kablem aktywnym 10m . Bez zasilanie HUB-a nie działa i nie chce się połączyć. Gdy natomiast podłączam sam kabel USB 3.0 bezpośrednio do komputera ten nie wykrywa kamery, to samo w połączeniu z aktywnym HUB-em 3.0 Połączenie kamery samym kablem 2.0 bez HUB-a działa oczywiście wyśmienicie Może ktoś coś doradzi, czy tylko serwis ? Rafał
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.