Skocz do zawartości

Koniczyna...


Pav1007

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, skąd tylko wiadomo ile tego koloru wyciągnąć? Podpowiedź uzyskałem od sumasa - kalibracja, ale gdzieś po kościach czuję, że powinienem się dokładniej przyjrzeć temu tematowi.

Osobiście uważam, że tyle by zdjęcie nie było przesaturowane i żeby kolor wyglądał ładnie - pozostaje kwestia ilości sygnału, szumu, nasycenia koloru i jego faktycznej barwy po zdebayeryzowaniu/użytych filtrów/różnym wyrównaniu kolorów po staku...

 

Ciężko tak opisać w paru zdaniach procesu obróbki zdjęcia.

Wg mnie autor powinien robić tak jak on to widzi i jaką ma wizję, ja tak będę robił :-)

 

Paweł

  • Lubię 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.