CDev Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Katastrofa!! wczoraj było ciepło na dworze, postanowiłem wyjść na balkon zobaczyć jak Tał będzie tam dumnie stać. I gdy wyobraziłem sobie tam ten montaż paralkaktyczny, prawie wywalilem się na ścianę. On tam nie wejdzie!!!! Znaczy się wejdzie, ale ta cholerna przeciwwaga ograniczy mi pole widzenia. Co więcej, żeby jakoś oglądać, musiałbym być przyciśnięty do ściany. Horror!!!!!!! Dlatego pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to Mak. I uznałem że to niegłupie. Co myślicie o tych od Skywatchera (w Pradze)?? Czy znajdę coś lepszego w tej cenie?? Myślę o 127mm. Do Janusza P: czy Twój azymut byłby dobry do tego maka?? I pytanie do kolegów, którzy jeździli do Pragi po sprzęt astro: jak to wygląda transportowo?? No i celnie oczywiście...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek T. Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Może kup sobie większą lornetkę :?: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CDev Posted February 8, 2004 Author Share Posted February 8, 2004 Może kup sobie większą lornetkę :?: :wink: Tiaa, może dostrzegę Cassiniego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek T. Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Spójrz prawdzie w oczy, takiego MTO w Polsce nie dostaniesz, a wątpię aby udało Ci się dostać do Pragi. Pomyśl, co by na to powiedzieli Twoi rodzice :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskar Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Mak jest nieduży i można go przy odrobinie szczęścia przywieźć z Pragi. Aczkolwiek celnicy ostatnio wredni się zrobli przynajmniej w Jakuszycach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
McArti Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Można powiedzieć, że to... TERMOS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Janusz_P. Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Powiedzieć oczywiście możesz ale czy kupią ten kit, nalej wrzątku i zakorkuj to przejdzie bankowo jako termos i to mocno cieknący :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CDev Posted February 9, 2004 Author Share Posted February 9, 2004 Lepiej kupić maka bo z refraktora bardzo trudno pić A picie z 2'' wyciągu niesie ryzyko że się poleję herbatą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
McArti Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Najlepsze są WieśMaki ... i dużo tańsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dRvECtoR Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Mak jest nieduży i można go przy odrobinie szczęścia przywieźć z Pragi. Aczkolwiek celnicy ostatnio wredni się zrobli przynajmniej w Jakuszycach. heh Oskar, to jezdzij przez kudowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PTL Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Poczekaj - to tylko 4 miesiace! Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiek Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Może taki Mak Ci się podoba :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiek Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Mi się podoba :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Janusz_P. Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 Piękna zabawka ale narzędziem bym ją nazwał gdyby obsługiwała okularki 2" do Naglera 31mm włącznie 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts